Aywaille - België 

16-06-2019

Wandelen langs de Ninglingspo en dwalen door de dorpen in de omgeving. Als je van wandelen houdt is dit zeker een geweldige plek en dat net over de grens in de Belgische Ardennen. 

Aywaille is een klein dorpje te midden in de Belgische Ardennen. Vanuit hier zijn er verschillende wandelroutes die je de omgeving laat verkennen. Wij zijn hier 4 dagen geweest en we gaan hier zeker nog eens terug om de omgeving verder te verkennen. Let op een beetje Frans kunnen spreken is geen overbodige luxe!

De eerste dagen hebben we grote wandelingen gemaakt van 18 - 20 km. We hebben verschillende dorpen gepasseerd, prachtige uitzichten gehad en mooie natuur gezien. De hoogte verschillen waren niet te extreem en de wandelingen zijn dan ook goed te doen voor de hond. 

De grootste aanrader is de wandeling langs de Ninglingspo. De Ninglingspo is een zij stroom van de Emblève, een rivier de we het hele weekend hebben gevolgd. In een schaduwrijke omgeving wandel je over rotsige paden met iedere moment een prachtig uitzicht. De hond geniet duidelijk ook van de lastige wandelpaden en de vele bruggetjes die overwonnen moeten worden. Met grote honden is deze wandeling dan ook geen probleem, voor kleine honden zou ik zorgen voor een mogelijkheid om hem/haar op sommige punten te dragen.

Naast natuur hebben we met het slechte weer ook nog Durbuy verkent. Een kleine middeleeuwse stad, die zichzelf heeft geprezen tot de kleinste stad van de wereld. De huizen en straatjes zijn van de 17e eeuw en laten zich goed fotograferen!

Wil je graag tips of heb je vragen neem dan gerust contact met me op info@claudiaweickfotografie.nl 

Groetjes en knuffels van ons, Noobie&Claudia